Avtorji

Naša življenja in s tem življenje naše družine je vse bolj divje. Pet dni v tednu hodimo po različnih poteh, ki pa se le redko srečajo. Po službi otroke razvažamo k interesnim dejavnostim in konec dneva se nam pogosto zdi, da dan preprosto nima dovolj ur. Pravim družinskim srečanjem so namenjeni konci tedna, ki pa so pogosto polni gospodinjskih in hišnih opravil, za katere med tednom enostavno ni časa. V hitrem tempu zlahka izgubimo čas za družino. Ko minejo leta, otroci odrastejo, s partnerjem pa se postarata, se sprašujemo, kaj neki se je dogajalo vmes in kdaj smo zamudili ključno.

Vzemimo si poseben čas za družino!

Ideja za to spletno mesto se je porodila že pred 9 leti, ko je bil najin prvi sin še dojenček. Predvsem sem pogrešala ideje za krajše in manj naporne izlete in hkrati zanimive za otroka. Kmalu sem spoznala, da so izleti - celo celodnevni ali večdevni za našo družino pravi balzam. Sicer oba z možem rada potujeva, a hkrati meniva, da moramo najprej dobro spoznati prelepo Slovenijo preden se odpravimo raziskovat širni svet. In dokler so otroci majhni je to popolna priložnost.

Prva misel vsake mlade mamice (tu moram skoraj povdariti mamice!) je - joj nismo še pripravljeni, toliko stvari gre lahko narobe, toliko moram vzeti s seboj, kaj če bo mali utrujen, ob 12ih mora spati, doma moramo biti pred kosilom, kaj če kam pade saj še ne hodi dobro, pa jokal bo med vožnjo ipd. Ne rečem, da niso bile in so še danes pri drugem otroku to tudi moje misli. Dejstvo je, da se to kdaj tudi zgodi - a že po drugem izletu mi je bilo jasno, da otrok neizmerno uživa v naravi in predvsem v dejstvu, da smo vsi skupaj in neobremenjeni z zunanjimi motečimi dejavniki sodobnega življenja. Posledično smo vsi bolj sproščeni in zvečer sicer fizično dostikrat izčrpani, a zadovoljni, ker vem da smo naredili nekaj izjemnega za najpomembnejši del našega življenja - naše otroke in družino.
Ker pa seveda vsak dan le ni primeren za celodnevni izlet v naravo, pa je tudi nekaj idej za preživljanje prijetnega časa doma z dojenčkom kot tudi z večjim otrokom.

Upam, da boste na tej spletni strani našli kakšen nasvet za malce drugačen dan. Naj bo danes dan za vašo družino.

Kontakt za vsa vprašanja in informacije: za.caszadruzino@gmail.com

Comments