Preddvor - Gorenjska regija

objavljeno: 25. avg. 2010 23:40 avtor: Katarina Zlatolas   [ posodobljeno 30. avg. 2010 10:12 ]
Preddvor - jezero Črnava

Zanimivosti v bližini:

Jezersko
Krvavec
Brdo Pri KranjuPopestritev izleta:

veslanje po jezeru ČrnavaIgra:

Na drevesnih štorihSte vedeli:
Preddvor leži med štirimi gradovi. Ob jezeru stoji že omenjen grad Hrib, v bližini nad njim se v daljavi zrcali ob vasi Potoče grad Turn. Če se sprehodimo po poti proti sv. Jakobu, levo od nje na vzpetini najdemo razvaline Pustega gradu. Sredi občinskega jedra leži grad Preddvor.Za želodčke:
pizzerija Tonač
Preverite vremensko napoved
Kako do tja46°18′18.62″N
14°25′13.24″E
Preddvor je klimatsko letovišče in zdravilišče ob umetnem jezeru Črnava. Okrog jezera se ponuja prijeten sprehod, obhodimo ga v 30 minutah. Celotna pot okoli jezera pa ni primerna za vozičke. Jezero nudi prijeten sprehod. Okolica jezera ponuja čudovit razgled na Kamniško-Savinjske alpe.  Kraj se ponaša z bogato zgodovino, turistično dejavnostjo in je tudi izhodišče planinskih tur.

Slika: jezero Črnava

Skrivnostno jezero na svoji temno zeleni gladini poleti gosti turistične čolne in na obrežjih ribiče, pozimi pa na zaledeneli površini drsalce. Park ob jezeru je prizorišče poročnih obredov. V bližini sta energetski park Sekvoja in poročni drevored jesenov (kjer je možen sprehod z vozički). Za vozičke pa je veliko sprehajalnih poti okrog gradu Brdo pri Kranju.

Slika: jezero Črnava

Slika: pot okoli jezera

Comments