Dan z otrokomNačin igranja in igrače so se s časom zelo spremenile. Dandanes otroku kos lesa ali kamen ne pomeni kaj dosti več kot sam predmet, nekdaj pa so otroci te stvari uporabili za svoje igrače, saj drugih niso poznali in si jih niso mogli privoščiti. Iz tega so naredili različne igrače, s katerimi so se nato igrali. V njihovem otroštvu je igrala domišljija pomembno vlogo, saj je najboljšo igračo imel tisti, ki je znal 'konstruirati' nekaj novega, in drugačnega . Danes pa otroci pogosto hlepijo po zmeraj večjih, 'boljših'  in dražjih igračah.

Razlikujemo dve vrsti iger. Ena vrsta so poskusne igre. To so igre, v katerih otrok preizkuša svoje moči in ustvarjalno sposobnost. Druga vrsta iger so družabne igre, v katerih se otrok čustveno izživlja v družbi sovrstnikov

Pri igri je otrok udeležen s celo svojo osebnostjo. Pri otroških igrah ne gre samo za mehanično posnemanje, ampak za otrokovo udejstvovanje, pri katerem se uveljavlja njegova osebnost. Otrok se mora v igri čutiti sproščenega, svobodnega, kajti le svobodna igralna dejavnost pripravlja otroku veselje in mora pospeševati njegov duševni razvoj. Svobodna igra dviga otrokovo samozavest. Igra pospešuje ne samo otrokove intelektualne funkcije, zlasti predstavljivost in domišljijo, temveč ugodno vpliva tudi na razvoj njegovih socialnih emocij, kajti v socialnih igrah se razvije tudi emocija obzirnosti do drugega človeka.

Na tej spletni strani boste našli igre, ki na zabaven način spodbujajo kreativnost, domišljijo in hkrati učijo.
Comments